Call us to book a consultation 0141 564 3001

Congratulations!

By:


The Berkeley Clinic was awarded a commendation for the best ‘Re-Use of a Listed Building’ at the Scottish Design Awards 2013. The ceremony was held at the Radisson Blu Hotel in Glasgow on the 30th of May. The Scottish Design Awards celebrates the design talent in Scotland within the Design and Architecture industries.

The judging panel was looking for innovative pieces of work, a new approach to design and a concept that stands out from the crowd. The Berkeley Clinic met the criteria and was awarded for the excellence in the sphere of conservation, restoration and adaptive re-use of a listed building. The clinic team would like to thank and congratulate the architectural partnership of Gras Studio and especially the talent of Gunnar Groves-Raines and Stuart Falconer; both award winning architects and the owners of the Gras Studio.

The Berkeley Clinic is set in a B-listed classical terrace built in 1864. Internally the building suffered from a range of variations and lost many of its original features. The redevelopment helped to retain and enhance the original features of the classic Scottish design. The Gras Studio architects managed to transform the long-standing building to a new world class dental care facility currently serving 9,000 patients a year.

The award winning Berkeley Clinic have taken a revolutionary approach to dental care, meaning the surgeries are much less cluttered and far more efficiently organised than a traditional surgery. The distinctive design allows more effective and enjoyable patient treatment within a comfortable and relaxing environment. World class seminar facilities and office accommodation are created in the principle rooms on the upper floors while staff accommodation and parking is provided at lower ground level.

The clinic provides all aspects of dental and aesthetic treatments including dental implants, dentures, smile makeovers, teeth whitening, Botox, CoolSculpting by Zeltiq, phobia and anxiety management.

collage1

 

Comments are closed.

News

©2019 The Berkeley Clinic. All rights reserved. Privacy Policy | Accessibility | Contact Us